День памяти мироносицы Марии Магдалины

 i37После того, как Господь изгнал из Марии Магдалины семь бесов, она сопровождала  и служила Ему и апостолам от своего имения. Не покинула Его во время казни и погребении, первая пришла к могиле Господа. Служила Церкви проповедью среди женщина в Палестине, потом перебралась в Рим, сослужила там апостолам Петру и Павлу, в преклонном возрасте переселилась в Ефес, где трудился апостол Иоанн, который с ее слов написал 20-ю главу своего Евангелия.

Мария Магдалина покровительница миссионеров и проповедников, учителей и социальных работников. К ней молитвенно обращаются для дарования веры, смирениях, доброделания, смелости, помощи в гонениях, вразумления сектантов и иноверцев, для укрепления в плотских искушениях.

Тропарь равноапостольной Марии Магдалине, глас 1

Христу, нас ради от Девы рождшемуся, честная Магдалини Марие, последовала еси, Того оправдания и законы хранящи. Темже днесь всесвятую твою память празднующе, грехов разрешение молитвами твоими приемлем.

Кондак равноапостольной Марии Магдалине, глас 3

Предстоящи, преславная, у Креста Спасова со иными многими и Матери Господни состраждущи, и слезы точащи, сие в похвалу приношаше, глаголющи: что сие есть странное чудо? Содержай всю тварь пострадати изволи. Слава державе Твоей.

Молитва первая равноапостольной Марии Магдалине

О святая мироносице и всехвальная равноапостольная Христова ученице Магдалино Марие! К тебе, яко верней и мощней о нас к Богу ходатаице, грешнии и недостойнии, ныне усердно прибегаем и в сокрушении сердец наших молимся. Ты в житии своем страшныя козни бесовския испытала еси, но благодатию Христовою явно тех свободилася еси, и нас молитвами твоими от сети бесовския избави, да выну во всем житии нашем делом, словом, мыслию и тайными помышлении сердец наших верно послужим единому Святому Владыце Богу, якоже Тому обещалися есмы. Ты паче всех благ земных сладчайшаго Господа Иисуса возлюбила еси и Тому чрез все житие добре последовала еси, Божественными учении Его и благодатию не токмо свою душу питающи, но и множество людей от тьмы языческия ко Христа чудному свету приводящи; то ведуще, просим тя: испроси нам у Христа Бога благодать просвещающую и освящающую, да, ею осеняеми, преуспеваем в вере и благочестии, в подвизех любве и самоотвержения, да неленостно тщимся служити ближним в их нуждах духовных и телесных, памятующе пример твоего человеколюбия. Ты, святая Марие, бодренно благодатию Божиею протекла еси житие на земли и мирно отшла еси во обители Небесныя, моли Христа Спаса, да молитвами твоими сподобит нас непреткновенно совершити странствие наше в сей юдоли плача и в мире и покаянии скончати живот наш, да тако и в святости на земли поживше, вечныя блаженныя жизни на Небеси сподобимся и тамо с тобою и всеми святыми вкупе выну восхвалим Троицу Нераздельную, воспоим Едино Божество, Отца и Сына и Духа Всесвятаго, во веки веков. Аминь.